Geslaagde Botendokter Classic 2023

Gisteren (31-9-23) was het eindelijk zover, de Botendokter Classic 2023! Wij kijken terug op een zeer geslaagd evenement.

Goed weer en een lekker parcours

De parcoursbouwers hadden een interessante route uitgezet door de provincie Groningen én Drenthe voor de ongeveer 35 deelnemers. Met lekker weer vertrok om precies 11:45 de snelle groep voor hun rit van 110 km. Om 12:00 uur volgde de tweede groep voor een rit van 65 km.

Mix van Gyas en Oud Gyas

Beide groepen hadden een mooie mix van leden en oud leden. De groepen troffen elkaar in Gasteren bij Pannenkoekenboerderij Brinkzicht om te genieten van appeltaart en koffie en hun ervaringen over de eerste helft van de route uit te wisselen.

Strijden voor eeuwige roem en de bokaal

Na de koffiepauze begon de echte strijd en werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt. Naast eeuwige roem zou de winnaar van de lange route namelijk ook de begeerde Botendokter Classic bokaal mee naar huis nemen. Naarmate de eindstreep dichterbij kwam werd de kopgroep kleiner en kleiner. Uiteindelijk bleef er een kopgroep van drie man over die ging strijden voor de winst.

En de winnaar is…

Het was uiteindelijk Oud Gyas lid en oud lichte (Licht 95) roeier Ronald van Leussen die alle jonge honden het nakijken gaf en met de eer mocht strijken.

Wat een geweldige dag! Wij kijken nu al uit naar de editie van 2024 en hopen jullie in groten getale aan de start te mogen begroeten.