Zaterdag 3 oktober Botendokter Wielerklassieker en ALV

Op zaterdag 3 oktober 2015 vinden ze weer plaats; de Oud Gyas dag met de Botendokter Wielerklassieker en de Oud Gyas Algemene Leden Vergadering met als afsluiting een gezellige borrel en barbecue.

De Botendokter Wielerklassieker
Een al bijna legendarische wielertocht door het Groninger Ommeland. Zowel leden van Oud Gyas als Jong Gyas zijn van harte uitgenodigd om aan deze tocht van circa 2,5 à 3 uur (exclusief koffiepauze) deel te nemen.

Dit jaar heeft de organisatie twee snelheidsgroepen gemaakt. Een groep die gemiddeld <32 km/u (±75km) rijdt en een groep >32 km/u (±100km) zal rijden. In de snelle groep ligt het niveau hoger en wordt er doorgefietst, maar tot aan Zoutkamp dient deze groep bij elkaar te blijven. Vanaf Zoutkamp wordt de koers geopend. De <32km/u groep doet het wat rustiger aan, in deze groep wordt de snelheid aangepast aan de langzaamste renners. Ongeacht je niveau is er dus in één van beide groepen een plekje voor je. Beide groepen komen samen in Zoutkamp, alwaar de ravitaillering plaats zal vinden middels appeltaart en koffie/thee/fris.

Na Zoutkamp gaan beide groepen hun eigen weg en wordt de koers voor de snelle groep geopend. Ter afsluiting zal deze groep het spel op de wagen gooien tijdens drie rondes op de wielerbaan van Corpus den Hoorn. De sterkste en slimste renner zal daar zijn uiterste best moeten doen om als eerste over de finish te komen. Na de gefaalde poging van vorig jaar rekent de organisatie dit jaar wel op de brave medewerking van alle deelnemers.

Roeien
Voor diegenen die wel weer eens in de boot willen zitten; er kan op 3 oktober uiteraard ook geroeid worden. Zoek contact met je oud ploeggenoten en stap samen in de boot! Laat ons via een mailtje weten dat je wilt roeien, dan kunnen we rekening houden met boten en stuurtjes (indien nodig).

Tijdschema
Het precieze tijdschema volgt nog, samen met de agenda van de ALV, maar reken ongeveer op het volgende:

12.00u Ontvangst op het Bootenhuysch met koffie en koek en uitleg route
12.30u Vertrek
14.00u Ravitaillering in Zoutkamp
14.45u Vertrek Zoutkamp
16.30u Aankomst op Gyas, douchen en prijsuitreiking
17.00u Oud-Gyas ALV met borrel en BBQ.

Roeiers kunnen tussen 12:30 en 15:30 het water op.

Na het grote succes van vorig jaar worden er dit jaar nog meer deelnemers verwacht, van zowel Oud Gyas als Jong Gyas. Dus trek jezelf uit die Randstad, pak de auto, trein of bus en kom naar Groningen voor een mooie ouderwetse pot fietsen of roeien. Of als je nog in Groningen woont, spreek af met je ploeggenoten en kom naar Gyas!
Ook als je niet wilt fietsen of roeien maar gezellig een borrel mee drinkt of een hapje mee-eet, kom naar het Bootenhuysch!

Geef je op!
Voor iedereen staat de inschrijflijst open op https://gyas.nl/pagina/leden/inschrijflijst. Hiervoor moet je zijn ingelogd. Heb je geen inlogcode (meer)? Geef je dan op via oud@gyas.nl. Voor deelname aan borrel en BBQ vragen we een eigen bijdrage van €10. Opgave voor de Botendokter Wielerklassieker en/of de BBQ kan tot en met 30 september aanstaande.

Tot ziens op 3 oktober!