Oud Ledendag 14 oktober 2017

De jaarlijkse Oud Ledendag komt er weer aan. Zaterdag 14 oktober zijn jullie van harte uitgenodigd om langs te komen op Gyas. Op het programma staat de jaarlijkse ALV met aansluitend een BBQ. Dit jaar is het ook mogellijk om Gyas wielerkleding te passen en bestellen vanaf de inloop om 11.00 uur.

Uiteraard is er ook weer de mogelijkheid om te roeien en zal de Botendokter Wielerklassieker weer worden gefietst. Echter, dit jaar wordt afgeweken van de gebaande paden: Na vijf jaar Noord-Groningen wordt het namelijk tijd om onze blik te verruimen richting onze Zuiderburen van het Drentsche Ommeland. De exacte route zal later gepubliceerd worden maar verwacht in ieder geval klinkers, klinkers, keitjes en klinkers enerzijds, en anderzijds weidse boslandschappen. Men zegt zelfs dat tijdens een ritje in Drenthe altijd vaag Op Fietse van Skik te horen is.
Zoals gewoonlijk zullen er twee snelheidsgroepen gemaakt worden. Groep 1 zal 120km rijden waarbij op de heenweg wordt gestreden om de bordensprints om vervolgens op de terugweg het spel op de wagen te gooien in een strijd om de knikkers. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om aan te sluiten in ‘de bus’.
Groep 2 doet het wat rustiger aan en zal 80km rijden, maar vergis je niet, ook daar wordt flink gestreden om de ereplaatsen. Echter na deze strijd zal de groep altijd weer bij elkaar komen om “samen uit samen thuis” naar Gyas te rijden. Voor elke fietser is er dus een geschikte groep te vinden.

Beide groepen komen samen bij de koffiepauze voor de broodnodige cafeïne en koolhydraten.

Het globale tijdschema van de gehele dag zal als volgt zijn:
11.00-11.45u inloop + pas mogelijkheid Gyas Wielerkleding
11.45u briefing
12.00u vertrek
16.30u terug op Gyas, douchen of taphangen
17.00u Oud-Gyas ALV
Aansluitend barbecue en borrel

Op de Gyassite is een inschrijftlijst beschikbaar waarop iedereen verzocht wordt zich in te schrijven. Er is een aparte inschrijflijst voor de wielerklassieker alsook voor de BBQ (wil je aan allebei meedoen, schrijf je dan ook in op beide lijsten). Ook Oud Gyas leden kunnen zich inschrijven door in te loggen op de Gyassite. Lukt dit niet? Geen nood, opgeven kan ook door een mail te sturen naar oud@gyas.nl. Voor de BBQ zal zoals elk jaar een kleine bijdrage worden gevraagd.

Uiteraard zijn (jong) Gyasleden ook van harte welkom op deze dag. Jullie kunnen je ook gewoon via de lijsten op de site inschrijven.